Wat schrijft een mens op een dag als dit?

The good
We hebben een nieuw huisdier: Harry. De liefste, meest schattige kater die je ooit gezien hebt. Heel fijn om weer een poes in huis te hebben. Knuffels in overvloed. Anderhalf is hij al, de basis opvoeding heeft hij dus al gehad, Kattenbak, krabpaal, socialisatie aan mensen – allemaal gebeurd. Netjes wel om zo te kunnen starten.
Het rugzakje: heeft heel veel nood aan contact en kan niet tegen alleen zijn. – Rugzakje? Hier is meestal toch iemand thuis en een poes is toch net een knuffeldier. Ik zie het probleem (nog?) niet.

The bad
Fysiek echt weer heel veel last. De trap is bijna ondoenbaar, mijn handen weigeren dienst waardoor ik noch kan schrijven, nog kan gamen, noch een boek kan vasthouden. Mijn lichaam beeft en springt als geen ander. – Morgen masseuse gepland dus hopelijk kan dat de overtollige spanning wegnemen en komt er weer wat rust in dat lijf van me.

Gezien de fysieke ongemakken probeer ik me strikt te houden aan een avondritueel. Op deze manier ga ik zo rustig mogelijk te bed. Voordeel: ik slaap mentaal echt rustiger. Nadeel: rust is niet goed voor het lichaam, maar daar helpen medicatie dan weer voor. Balanseren tussen lichaam en geest dus.
Ik wandel drie keer per week omdat beweging – met mate – dan wel weer heel goed is voor het lichaam. Ik leer stilaan wat ik kan doen om de ongemakken te beperken.

The ugly
Nog zoveel dat ik wil vertellen. Maar ondertussen tikfouten in elk woord. Mijn handen willen niet meer voor vandaag. – To be continued.