Blij dat het weekend is, ik kan even ontspanning gebruiken.

Sinds enkele dagen mag onze wijk geen kraantjeswater meer gebruiken. Pidpa wist ons te vertellen dat het besmet is en niet meer te consumeren. Zolang de oorzaak van de besmetting niet gevonden is zullen we het met flessenwater moeten doen.

Ongelooflijk hoeveel vragen er dan boven komen. Geen consumptie, wel douchen en afwassen. Bij navraag best ook geen kledij wassen of het moet in een kookwas kunnen. Indien je het water 5 minuten kookt dan mag je het wel gebruiken. Sven is toch maar flessenwater gaan kopen. Het vertrouwen in dit water is wel weer weg.

Andrea weigert elk contact met het water. Douchen na een voormiddag sporten op school was dan ook kindermishandeling. Volledige blokkade van haar kant: roepen, tieren, stampen, slaan, grommen, … Het voorstel om bij Oma en Opa te gaan douchen viel ook niet in goede aarde. Uiteindelijk kwam er lichte dwang aan te pas. Verschrikkelijk om haar zo te zien.

Ik bespaar u de andere verhalen\vragen\bedenken die mijn kinderen stelden. Genoeg om te zeggen dat de gedachtegangen verregaande waren. Los het elke keer maar weer op. Met veel tijd, zorg en aandacht heb ik dat ook gedaan. Toch enorm blij dat het nu bijna weekend is. Even de stress eraf en tijd voor wat quality time.

Een fijn weekend in het verschiet. Vanavond komen de vrienden van Quinten op bezoek. Altijd een moment waar ik voor mezelf ook wat rust probeer in te plannen. Morgen krijgt Andrea haar verjaardagscadeau: een nieuwe fiets. Hopelijk is het weer goed genoeg voor een klein ritje. Zondag ga ik weer D&D spelen bij De Kolonisten. Zo ben ik maandag weer volledig klaar voor een nieuwe week.

flessenwater dan maar