Het was alweer van voor de zomer geleden. Een PC-game waar ik echt in opgeslokt word. Een zaligheid als geen ander. Palworld levert alle elementen die ik zoek in een game en is daarenboven met zijn vele aanpasbare settings perfect aansluitbaar bij verschillende speelstijlen.

Een survival game met onwaarschijnlijk veel cozy elementen. In de gaming wereld bekend als Pokemon met wapens. Hunting, gathering, building and tending to your base. Absolute rust.

Waarom gaming? Binnenshuis dus een veilige omgeving en geen greintje sociale stress. Van zonsopgang tot een uur of drie in de zon, vaak met de raam open. Bij het minste zon een mooie roze hemel om mee wakker te worden. De vogeltjes die fluiten en af en toe een kat van de buren die erbij komt liggen aan de andere kant van het raam.
Als je het mijn huisgenoten vraagt ook de vervelende haan van de buren die kraait alsof zijn leven ervan afhangt. Ik heb de haan ‘Hector’ gedoopt en zeg vrolijk ‘goedemorgen Hector’ wanneer hij wakker wordt. Een diertje meer om te groeten, daar stoor ik mij niet aan.

Gaming, veiligheid, buitenlucht en vogeltjes die hun lied zingen. Daar word ik nu echt gelukkig van. Zet er nog een tas thee bij en het is perfect.