Om 5 uur vanmorgen werd ik wakker, redelijk uitgeslapen. Het moment om wat extra ‘me-time’ te nemen. Eerst een warme douche met een muziekje, gevolgd door de volledige verzorging van mijn lichaam met body-lotion, crèmepjes, … Op mijn leeftijd vraagt het lichaam af en toe wat extra aandacht die ik het met alle liefde geef.

Eenmaal dat lichaam de nodige attentie gekregen had was het tijd om ook de geestelijke toestand aandacht te geven. Kwestie van een gezond lichaam in een gezonde geest te proberen verkrijgen vandaag. Een self-compassion meditatie om de dag te beginnen.
Heerlijk om de frisse lucht te voelen binnenstromen naast het open raam waar ik me zette. Ondanks het vroege uur wordt ik vergezeld door de vogels die fluitend aan hun dag beginnen. Ik merk op hoeveel verschillende vogels ik hoor. Best veel voor het midden van een stadscentrum. Hun geluid overtreft dat van de voorbijrijdende wagens op de ringweg.

Stilaan komt de zon op. Het licht komt piepen achter de bomen die ik vanop mijn plekje zie. Tijd om een ontbijtje te gaan maken. Ik schat dat ik nog een half uurtje heb alvorens de rest van mijn gezin begint op te staan. Een ideale rustige start van deze zaterdag.

Fijn weekend allemaal.