Deze week vielen alle puzzelstukken waar ik al maanden aan werk op zijn plaats. De zorgen die ik inzake opvoeding van mijn kinderen had zijn weer wat kleiner geworden.

Quinten is ingeschreven in een nieuwe school. Hij gaat de richting informatica volgen met zicht op hoger onderwijs of universitaire studies. Een school die echt rekening houdt met zijn autisme: kleinere klassen (max 8 leerlingen), extra ondersteuning rond welbevinden en persoonlijke ontwikkeling, individuele aandacht aan zijn noden.
Maanden gingen hier aan vooraf. Toelating nodig van het CLB, overleggen met de huidige school. Wanneer dat in orde is dan moet je hopen dat er nog een plekje is in de school waar je hem wil inshrijven. De weinige plekken die er zijn daar wordt om gevochten. Gelukkig, wij hadden het laatste plekje. Het voelt aan als de lotto winnen. Wat een immense opluchting.

de scholen lotto gewonnen

Andrea werd twee maanden geleden doorverwezen voor medicamenteuze ondersteuning inzake haar stressniveau. Dagelijkse ontploffingen, regressie tot kat, mutisme of verbale uitval waar alleen grommen mogelijk is. Het werd allemaal wat veel voor haar (en mij als mama). Daarbij nog fysieke klachten door chronische stress.
Begeleiding, buitengewoon onderwijs, aangepaste activiteiten, inbouwen van rust, … het was niet voldoende. Gisteren kregen we het geregeld dat de medicatie kan opgestart worden. Ik hoop ten zeerste dat het mag baten. De stress moet naar beneden wil ze een kans hebben op een redelijk normaal leven. Op deze manier is het middelbaar onderwijs een vraagteken en de arbeidsmarkt later nog veel meer. Dus fingers crossed, deze medicatie moet zijn vruchten afwerpen.
(Als iemand nog nadenkt over wat hij later wil worden: kinderpsychiater! Gegarandeerd werk want er zijn er VEEL te weinig.)

Maanden heb ik dag en nacht gewerkt om dit mogelijk te maken. Zelfzorg en rust, de dingen die ik zo hoog in het vaandel draag, waren even zoek. Van de ene afspraak naar de andere. Het hield niet op. Nu bouw ik even herstel in. Vandaag gaan wandelen met hond Billie. Even een frisse neus halen. Gezellig samen met Quinten gekookt. En natuurlijk gegamed. Morgen staat er ook een kleine wandeling op de planning en verder ga ik creatief aan de slag en werk verder aan mijn tekening. Maandag beginnen we de week weer goed met een mindfulnesstraining.
Batterijen opladen.