Lange tijd heb ik gedacht dat ik niet creatief was. Tegenwoordig probeer ik, daar waar mogelijk, dingen zelf te maken in plaats van te kopen. Naast tekenen (waar ik stilaan beter en beter in word) hou ik me bezig met photoshop, boekbinden en allerlei DIY-projecten. Ik voed de creativiteit die blijkbaar toch in volle teugen door mijn aderen loopt.

Dat ik een gamer ben is geen geheim. Maar gamen betekent veel meer dan wat de meeste mensen denken. Voor Black Desert Online (het spel dat ik hoofdzakelijk speel) heb ik een heleboel informatie te verwerken. Ik heb een receptenboek dat ik bij de hand moet hebben. Daarnaast moet ik de marktwaarde van de gerechten bijhouden. Kijken hoeveel ingrediënten kosten, hoeveel tijd ik nodig heb om zelf kruiden en dergelijke te verzamelen en voor hoeveel winst ik dit kan verkopen. Time is money! En dat geld zeker ingame. Een heel hoofdstuk rond alles wat met koken te maken heeft.

Ik moet de verschillende talenten (skills) van mijn karakter leren. Weten welke talenten op elkaar inspelen voor maximale aanvalskracht. Beseffen welke drankjes en magische spreuken invloed hebben op mijn gezondheid. …. Een heel hoofdstuk rond aanval, verdediging, …

Daarnaast is er natuurlijk ook de effectieve boekhouding. Niets zo belangrijk als bijhouden hoeveel winst je maakt natuurlijk. En zoveel meer dingen die een echte gamer constant in het oog houdt. Voor al die verschillende hoofdstukken heb ik een massa papieren die bijgehouden moeten worden. Daaruit vloeide een van eerste DIY projecten. Ik maakte voor elk hoofdstuk een farde.

Al mijn documenten netjes per onderwerp in zelfgemaakte farden. Een ordelijk bureau waar ik alles heel gemakkelijk kan terugvinden, dat maakt me enthousiast om elke dag weer het beste van mezelf te geven.