De laatste week ben ik weer erg blij dat ik een gamer ben. Op de momenten dat ik het moeilijk heb blijft het een vuurtoren in de storm.

Gamen is zeer voorspelbaar. De regels liggen vast en als ik aan bepaalde voorwaarden voldoe krijg ik er een level bij. Of krijg ik ingame geld (gold). Of betere wapens of harnas. En in miljn geval vaak beter materiaal om mijn beroep als slager en kok uit te oefenen. Het vechten in dit game heb ik achter me gelaten. Ik focus op rustig ontspannen spelen terwijl ik me toeleg op ‘lifeskiling’ (koken, slager, kruiden verzamelen, gewassen kweken, …). Deze vaste regels en voorwaarden binnen een spel bieden structuur, zekerheid en houvast. Een ontsnapping aan de chaotische wereld waar ik dezer dagen weer moeite mee heb.

Wanneer ik na drie uur slaap weer wakker ben en lig te piekeren dan kan ik opstaan en gaan gamen. Wandelen midden in de nacht vind ik geen goed idee. Vaak mediteer ik eerst maar dit doe ik ook geen uren aan een stuk. Vanmorgen ben ik na een meditatie uiteindelijk om 3:15 uur beginnen gamen. Wat doe je anders in het holst van de nacht als je een paniekaanval hebt? Mijn gedachten hadden afleiding nodig, moesten zich kunnen focussen op iets anders.

Na drie nachten zonder noemenswaardige slaap was ik ook niet meer in staat om nog tot iets productiefs te komen. Tekenen, schrijven, afwassen, de was doen, …. vroeg energie die ik niet meer had. Doodmoe en toch de slaap niet vatten, zo vervelend.

Gamen zorgde vanmorgen dat ik min of meer functionerend aan de dag kon beginnen toen mijn man om 6:00 opstond. Daarenboven loste een klein probleem dat al dagen op mijn maag lag zich deze voormiddag op. Ik heb het wel meer dat ik blokkeer op ogenschijnlijk kleine dingen. Maar in mijn hoofd zorgt dat dan voor een algehele stop. Niets kan verder zolang dit niet van de baan is.

Maandag is naar goede gewoonte de dag dat ik een siëstie doe. Vasthoudend aan mijn routine en met de blokkade van de baan kroop ik na een zalig warm bad vanmiddag in mijn bed. Wonderbaarlijk sliep ik twee uur. Wat een hemels genot. Ik herstelde zowaar van mijn paniek en de rest van de dag heb ik rustig verder doorgebracht.

ik ingame