Geluk leidt niet tot dankbaarheid maar dankbaarheid wel tot geluk. Dus ik ben al een paar jaar bezig met bewust te kijken naar de dingen waar ik dankbaar voor ben. En de vakantie is een ideale periode om hier wat extra aandacht aan te besteden.

Vandaag ben ik dankbaar voor mijn man. Die is vandaag naar de supermarkt gegaan om de boodschappen te halen voor de BBQ van morgen.

Ik ben dankbaar voor het kleine tripje naar het centrum van Turnhout. We deden een boodschap, snuisterde in het spelenaanbod van De Kolonisten en hielden even halt op de grote markt. De sfeervolle muziek, animatie en gezellige chaos zette direct de vakantie-vibes in. Andrea genoot en dansend hernam ze de terugtocht naar huis.

Ik genoot van de tijd die ik vandaag met mijn kinderen doorbracht. Ik nam de tijd om met elk van hen apart bezig te zijn. Hierbij ben ik vooral erg dankbaar dat mijn kinderen nog zoveel tijd met mij willen spenderen. Zeker voor een puber van 16 jaar is dit niet meer vanzelfsprekend.

Ook dankbaar voor de kleine dingen, mijn zomerse tas thee, de zonde van een chocolade muffin, de koelte van onze living wat met het warme weer buiten soms echt een zege is, de dimlichten in huis die aanpasbaar zijn aan de sensitiviteit van mijn ogen, ….

De rest van de avond geniet ik nog even verder van de vogels die fluitend hun dag afsluiten, een goed boek en een drankje.