Vandaag ben ik de dag begonnen met lekker uitslapen, ontbijtje op het terras en een meditatie.

Eerste klusje van de dag was het proper maken van mijn drie vaste meditatiekussens (zabuton) en de bijbehorende schapenvachtjes. Zo een schapenvacht proper krijgen is iets ingewikkelder dan in de wasmachine steken want het vel mag natuurlijk niet nat worden. Ik maakte gebruik van moeder natuur en legde ze voor een tijdje in het dauw op het gras waarna ik ze uitborstelde.

Dat Andrea groot wordt dat behoeft geen verdere uitleg. Deze voormiddag betrad ze het rijk van de volwassen bordspelen. Het spel Agricola was de introductie. Hopelijk leert ze ook snel Hoogspanning en Rikken.

Ze wordt ook veel zelfverzekerder. Morgen begint ze aan een paardrijkamp. Zonder zenuwen zet ze haar kledij voor morgen, haar paardrijbox en haar extra drinken klaar. Meer nog, ze kijkt er heel erg naar uit en vertelt met een grote glimlach dat ze Matilleke (zie foto) zo gemist heeft. Mij als mama heeft ze daar helemaal niet meer nodig. Ze vertrouwt volledig op haar juf Peggy, al haar vriendinnen en natuurlijk de paarden die troost bieden wanneer nodig.

Je dochter zo zien stralen van zelfvertrouwen, zo zien genieten van het leven – als mama kan ik niet trotser zijn op haar. You go girl!

Dadelijk steek ik haar in bed en dan heb ik nog even tijd voor me-time. Een tas thee en het boek ‘het hart van Boeddha’s leer’ wachten me op. Even rustig uitbollen van deze prachtige dag.

Matilleke