De laatste dagen waren weer stressvol. De onzekerheid hoe de komende weken vorm zullen krijgen. Het hamstergedrag van mensen waardoor ik nu niet meer mijn gewone wekelijkse boodschappen kan doen. … Volgens mij heb ik de laatste dagen weer lekker veel geklaagd. Ik besef ook ten zeerste dat er veel is in deze wereld wat ik leuk vind, waar ik van houd. Om te beginnen: ik hou van klagen. Het is een vorm van ventileren waardoor ik meer duidelijkheid krijg in de chaos die mijn hoofd soms is.

Ik hou van thee.

Ik hou van schrijven. En in tijden van covid19 waarbij het advies is om binnen te blijven, heb ik extra tijd om dit te doen.

Ik hou van wandelen. Gewoon een of twee uur genieten van de stad of de natuur. Alleen combineer ik dit meestal met het beluisteren van muziek of een wandelmeditatie. Of ik wandel met vrienden en dan is het gewoon gezelligheid troef.

Ik hou van mediteren. Voor 20 minuten of een uur, het maakt niet uit. Liefst mediteer ik in gezelschap, maar meestal alleen op mijn kussen.

Ik hou van mijn tuinkamer. Wanneer het in huis druk is, dan trek ik me terug in die oase van rust. Mediteren, schrijven of lezen, het is er gewoon zalig vertoeven.

Ik hou van mijn vriendinnen. Thee drinken, filmpje zien, keuvelen, wandelen, ….

Ik hou van fotografie. Liefst portretfotografie of natuurfoto’s.

Ik hou van gamen. Alleen of met vrienden, gewoon even weg van aarde en terechtkomen op een andere planeet waar je een ander leven kan leiden.

Ik hou van films. Thuis of in de cinema, dat maakt zoveel niet uit. Wel liefst in gezelschap.

Ik hou van een opgeruimde woonkamer. Mijn moeder zal blij zijn dit te lezen.

Ik hou van autorijden. Waarschijnlijk niet meer echt van deze tijd. Maar gewoon rijden met een muziekje op en dan die rust voelen die neerdaalt in mezelf.

Ik hou van muziek beluisteren. Zingen kan ik absoluut niet. De snelste manier om een zaal te evacueren is mij te laten zingen. En muziek moet ik meestal alleen beluisteren want mijn stijl is oubollig. Whitney Houston, Cher, Bonnie Tyler, Madonna, Queen, …

Ik hou van de geur van vers afgereden gras, zeker als het daarna een beetje regent.

Ik hou van knuffels krijgen (wanneer ik rustig en kalm ben).

Ik hou van stilte.

Ik hou van mijn man.

Ik hou van mijn kinderen.

Genoeg dingen in mijn leven om van te genieten. De kunst is en blijft om te waarderen wat ik nu heb. Ik droom van veel wat ik graag wil hebben/kunnen. Een deel is onbereikbaar, de rest de moeite waard om naar te streven. Maar ondertussen blijf ik vooral dankbaar voor de dingen waar ik van hou en al in mijn leven heb. Want dit zijn de dingen die mij hier en nu gelukkig maken.

Waarvan houden jullie? Ik ben benieuwd wie van mijn lezers een antwoord durft te formuleren op deze vraag.