Zoals ondertussen iedereen wel weet ben ik een fervente gamer en speel ik het spel: Black Desert Online. https://www.blackdesertonline.com/

Je zou denken dat ik na iets meer dan 2 jaar alle aspecten van het spel wel onder de knie heb, maar niets is minder waar. Het spel is zo uitgebreid dat dit haast onmogelijk lijkt. Binnen het spel komen ook geregeld ‘events’ of gebeurtenissen waar je dan één of andere bonus uit kan halen. Momenteel is de event die loopt een ‘node war’ event. Als het ware: gewoon oorlog voeren. Met jou guild (clan, familie, vrienden) tegen anderen vechten over een lap grond. De winst deze keer: 2 miljard spelgeld gewoon om mee te doen. Zo gezegd, zo gedaan, wij gingen meedoen. (Ter info: dat is evenveel dan onze guild bezat voor de node war en is dus een verdubbeling van ons budget.)

Binnen onze guild iedereen opgetrommeld die wilde meedoen. Alles goed voorbereid. Enigszins een verdedigbare locatie gezocht, fort gebouwd en de nodige verdediging en hulpposten opgezet. Een uur voor de node war startte waren we aanwezig om alle tactische plannen nog door te nemen. Wie doet de verdediging, wie de aanval, ….? Klinkt allemaal heel mooi, maar iedereen wist heel goed: we beginnen hier aan een onmogelijke opdracht. Winnen konden we nooit. Wij zijn een guild die dit soort dingen normaal niet doet en we waren met te weinig vrijwilligers die mee wilde doen. En volleerde soldaten hadden we al helemaal niet bij. Ach, het is een spel, plezier is toch veel belangrijker dan winnen. En plezier hadden we.

Toen de oorlog om ons lapje grond begon waren we met 8 guilds die gingen vechten. Het totale gevecht duurt 2 uur of tot je fort gevallen is. Wij waren allemaal voorbereid om te vechten tot het bittere einde, de volle 10 minuten of zo voordat iemand ons wel zou wegvagen. Wat bleek, na een uur had nog niemand ons fort gevonden of enige interesse erin getoond EN waren we erin geslaagd om een andere guild hun fort te vernietigen. Daarna zagen we dat de andere guilds een voor een vernietigd werden door een van de grote guilds die meededen. Het was dus gewoon wachten tot wij aan de beurt waren. Hier konden we niet tegenop, zoals verwacht.

En toen we nog met 3 guilds overbleven, gebeurde het onwaarschijnlijke. De grootste guild wilde een pact met ons sluiten. Zij zouden de overgebleven andere guild vernietigen (die wij nooit aankonden wegens ook veel te sterk voor ons, maar niet voor hun) en wij mochten dan hun fort vellen om alzo de overwinning op te eisen. Waarom: zij wilde de dag erna graag meedoen aan een nieuwe node war en een meer waardevol lapje grond veroveren, dit is echter niet mogelijk als ze nu deze grond claimen. En dus was het kiezen welke guild ze de overwinning gunden. En blijkbaar hadden 4 van de andere guilds samengewerkt om hun fort te proberen neerhalen, helaas, het lukte niet. En omdat wij niet hadden meegedaan aan deze alliantie tegen hen, kregen wij het aanbod van een zekere overwinning.

Zo gezegd zo gedaan, zij vernietigen de andere guild en wij hun, juist binnen de tijd van 2 uur hadden wij de overwinning op zak. We hadden gewonnen!!! Officieel dan toch, want we beseffen heel goed dat we dit cadeau kregen. Maar we kregen de 2 miljard van het event (of dat krijgen we aan het einde van het event binnen 2 weken). Maar omdat we gewonnen hebben krijgen we ook de 2 miljard winst die het lapje grond nog had liggen en we krijgen over de volgende week nog verdere inkomsten van dit lapje grond. Dus 5 of 6 miljard in plaats van 2 miljard. Dat worden weer bonussen voor de spelers de komende tijd. En tegen extra geld zeg ik nooit nee.

Maar het meest belangrijke aan heel deze node war. Het was gewoon gezellig. Met een hele hoop guildleden samenwerken om iets te bereiken. En toen ik in bed kroop had ik keelpijn van het lachen. Een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar. En daarvoor doe je het toch: gewoon vrienden onder elkaar, samenwerken en plezier maken. Meer moet dat volgens mij niet zijn.

Maar iemand die weet hoe een oorlog gewonnen moet worden, mag zijn kennis altijd delen of nog beter, kom gewoon meedoen. Hoe meer mensen, hoe meer plezier.

En vooral: keep on gaming!