Vandaag ben ik jarig en hoewel ik hierin zeker niet wil overdrijven wilde ik dit jaar een verjaardag in mijn eigen stijl. Dus nee, geen etentje, geen feestje, geen drukte. Dat hoeft allemaal niet voor mij. Dit jaar doe ik het op mijn manier.

Deze ochtend gezellig samen met de kids. Een extra knuffel gekregen en een kaartje. Wat wil een mama nu nog meer dan gewoon knuffels van haar kinderen. En als zelfs mijn tienerzoon, die tegenwoordig zo spaarzaam is met zijn knuffels, er eentje geeft, dan prijs ik mij gelukkig. Verder heb ik heel bewust niets anders gepland gedurende de periode dat mijn kids naar school zijn. Extra veel gaming tijd, ideaal voor een gamer zoals ik. Heel de voormiddag heb ik Black Desert Online gespeeld samen met vrienden. Gamen, muziek, een babbeltje, thee en de vogeltjes op de achtergrond. En natuurlijk een blogje schrijven. Dat kan niet ontbreken aan een dag waarin ik mij tegoed doe aan alles waar ik gelukkig en blij van word.

Deze namiddag hoop ik nog even een wandeling te kunnen doen, maar momenteel regent het. Dus op hoop van zegen dat de zon er de komende uren terug doorkomt. Wandelen in de regen gaat ook perfect, maar dat vind ik nu niet direct zo gezellig. Daarna zal het al snel tijd zijn voor de gewone dagdagelijkse dingen. Mama taxi om de kids thuis te krijgen van school, begeleiding huiswerk, …. Ook die dingen gaan gewoon door, de scholen vinden mijn verjaardag geen goede reden om eens geen huiswerk te geven aan mijn kinderen. Koken, samen eten en dus gewoon family time daar ga ik vandaag extra van genieten. Om de dag dan af te sluiten met een meditatie.

Aan alle mensen die gevraagd hebben om langs te komen of iets te gaan doen, doen we hoor, maar niet vandaag. Vandaag kies ik voor mezelf en dat wil zeggen niet teveel drukte. Vandaag maak ik mijn eigen planning op en daar behoren bezoekjes, restaurantjes, bistro’s, … niet toe. Alleen voor mijn wekelijkse meditatie wil ik ruimte maken want dat brengt juist rust. Ideaal om de dag af te sluiten. En mijn meditatiegenootje weet helemaal niet dat ik jarig ben. (Behalve natuurlijk als ze dit blogje leest voor vanavond, maar aangezien ze moet werken is dat betwijfelbaar.)

Maar toch ook een welgemeende ‘dank u’ aan iedereen die vandaag al aan mij gedacht heeft of nog gaat denken. Het is fijn om berichtjes via sociale media binnen te krijgen met verjaardagswensen. Zo zie ik nog maar eens hoe gelukkig ik mij kan prijzen met al deze fantastische mensen in mijn leven. Op naar een geweldig komend jaar. En ik zeg het nu al: volgend jaar (en alle jaren daarna) sla ik mijn verjaardag over. Dit was echt de laatste keer. Die 4 vooraan: die mogen ze houden.