Ik werd geïnspireerd om 25 dromen van mij uit te schrijven. Wat zijn de 25 dingen die ik wil bereiken? Denk groot, denk zo groot dat het beschamend is. En denk niet alleen aan dingen die je nog niet hebt, maar ook aan alle dromen die je al wel bereikt hebt. En schrijf al deze dingen op in de tegenwoordige tijd, alsof je alles al bereikt hebt.

Het lijkt simpel, maar dat is het niet. Toch doe ik hierbij een poging.

1. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.

Die eerste, dat is een gemakkelijke. Als kind krijg je vaak de mogelijkheid om een wens te doen. Je passeert een wensput, mag je verjaardagskaarsjes uitblazen, … altijd wel een mogelijkheid voor een wens. En ik heb altijd hetzelfde gewenst: ‘later gelukkig te zijn met een man en kinderen’. Het leek zo onwezenlijk ver weg en onbereikbaar. En toch, ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en ben gelukkig. Wat kan een mens nu nog meer wensen? Oh, juist, nog 24 meer te gaan.

2. Ik heb een actief leven waarin ik veel wandel.

Sporten is nooit aan mij besteed geweest. Ik heb er altijd een bloedhekel aan gehad. Maar wandelen, dat heb ik eigenlijk altijd graag gedaan. Dus laat mij maar dromen van wandelen, hele tochten door de natuur. Gewoon door de week wandelingen in de natuur rondom mijn woonplaats en tijdens de vakanties hele wandeltochten.

3. Ik heb een blog die door vele gelezen wordt.

Wel, die blog heb ik al, die lees je nu. De kunst zal zijn volhouden en voornamelijk, interessant blijven.

4. Ik ben een goede gamer.

Zoals velen al weten, dat gamen heb ik al onder de knie. Of ik ook een goede gamer ben? Wat bepaald of je goed bent of niet? Maakt bekend zijn je goed? Maakt goed scoren op de ranking binnen dat spel je goed? En zo ja, welke ranking in het spel? Tegenwoordig hebben al die spellen verschillende rankings (level, fame, skills, wealth, …). Maakt binnen geraken bij een bekende community van gamers je goed? Moeilijk in te schatten hoe je goed omschrijft. Misschien moet ik gewoon dromen: ik ben gelukkig wanneer ik game.

5. Ik mediteer dagelijks en een deel van die meditatie’s zijn niet alleen. (Deze is zeker niet nieuw, schreef ik ooit al eens een blog over. Niemand zij dat ik niet mocht putten uit mijn dromen die ik ooit al opschreef.)

6. In het jaar 2035 heb ik een reis gemaakt naar Noorwegen met mijn man.

Ik zou zo graag de prachtige natuur van Noorwegen met mijn eigen ogen aanschouwen. Wandelen doorheen al deze prachtige landschappen. Genieten van de rust, de natuur, het wandelen. Mijn kinderen mogen niet mee op deze reis. Enkel ik en mijn man, genieten van elkaar.

7. Mijn kinderen zijn afgestudeerd en hebben elk een eigen gezin. Of ik kleinkinderen wil, dat weet ik nog niet helemaal. En ik vermoed dat ik hier ook helemaal niets in te kiezen heb. Dat moeten mijn kinderen zelf maar uitmaken.

8. Mijn huis is helemaal afgewerkt zoals ik het wil. Niet alleen is alle elektriciteit en loodgieterij vernieuwd. Ik heb ook een gaming room, een meditatieruimte en Sven wil een hobbykamer.

9. Ik verplaats mij in een Maserati. Droom groot, maar met de huidige samenleving en milieuoverwegingen moet er misschien maar openbaar vervoer met een Maserati voorzien worden. Een eigen auto voor iedereen zal er in de toekomst niet meer bij zijn.

Hoe ga ik ooit aan 25 geraken. Ik heb al moeite met 9. Maar ik probeer ijverig door te zetten.

10. Een fototoestel heeft geen geheimen meer voor mij. ISO, diafragma, sluitertijd beheers ik als de beste. Photoshop en Lightroom zijn mijn beste vrienden bij editing.

De spiegelreflexcamera heb ik al. En elke zomervakantie krijg ik weer het NAS (Nikon Aankoop Syndroom). Blijven oefenen dus, ik ben goed op weg.

11. Ik heb ondertussen de bestseller gelezen die een kennis van mij schreef. Vermits daar ondertussen aan geschreven wordt, is dit best een mogelijkheid. En bij deze dus een reden aan die persoon om hem af te werken. ­čÖé

12. Mijn gamingroom is fantastisch. Een PC om van omver te vallen en natuurlijk 4 schermen om alles te kunnen volgen. Of ja, droom groot, maak er dan maar 6 schermen van.

13. Ik vind iedere dag de tijd om iets in mijn dagboek te schrijven. Ook hier worden al stappen in ondernomen. Ik heb ondertussen al enige tijd een programma waarin ik mijn schrijfsels bewaar. Tot op heden had ik 2 categorie├źn: blog en dagboek. Maar mijn dagboek was meer een reflexieboek waarin ik mijzelf toelaat om te denken en verwerken. Dagelijks schrijven wat er die dag gebeurd is, dat lukt me nog niet. Maar vandaag dus mijn categorie dagboek hernoemt naar reflexie en een dagboek bijgemaakt om elke dag iets in te noteren. Of het lukt, ik hoop het.

14. Ik maak de lekkerste en mooiste desserten zonder probleem. Ik kook heel graag en desserten zijn altijd leuk. Cake en koekjes lukt mij al goed. Taarten en voornamelijk biscuits, dat vind ik moeilijker. En die mooie afwerkingen om het een fantastische taart te maken, dat is niet aan mij besteed. Maar zoals de opdracht aangeeft: ik kan de mooiste en lekkerste desserts maken.

15. Naar een feestje of vergadering, sociale ontmoeting gaan is voor mij kinderspel. Ik weet perfect hoe ik mij op deze dingen dien te gedragen.

16. Ik geef jaarlijks een BBQ waar mijn vrienden elk jaar weer naar uitkijken. Zoals eerder reeds gezegd, ik kook graag. En BBQ vind ik zeer aangenaam. Volk over de vloer, lekker buiten eten en gewoon gezellig samenzijn. Meer moet dat toch niet zijn.

Nu wordt het tijd om heel diep na te denken. Op dit moment geraak ik niet verder. Maar misschien dat dit lijstje later aangevuld kan worden. Wat zijn jullie dromen?