De zomervakantie komt er met rasse schrede aan. Zowel voor mijn dochter als zoon ligt er een planning klaar. Deze keer wil ik mezelf niet vergeten. Jaar na jaar ben ik zo bezig met de zorg voor mijn gezin dat ik mezelf wegcijfer en zelf enorm last krijg van mijn eigen autistische kantjes. Dat proberen we dit jaar anders te doen.

Ik moet meer inzetten op sociale contacten. Face-to-face praten met mensen, dat heb ik nodig.

  • Om te beginnen moet ik echt een werkpunt maken van wekelijks naar De Kolonisten gaan. Thee en een babbel gegarandeed met enkele heel aangename mensen.
  • Drie keer in de week gaan wandelen met mijn zoon zorgt voor de nodige beweging en tegelijkertijd voor een babbel. Ook regelmatig met de zoon gaan autorijden. Oefenen is de leuze om dat rijden onder de knie te krijgen.
  • De tweewekelijkse meditatiesessies doen ook altijd wonderen voor mijn gemoed.

Het is een start om mij zowel buitenshuis te krijgen als voldoende sociaal contact te hebben. Niet voldoende, ik besef het. Daar knelt zeker nog iets. Hopelijk wordt dit hier en daar nog aangevuld.

Verder gaat er zeker teveel tijd ingevuld worden met gaming. Elke zomer komen er nieuwe games uit en enkele daarvan zal ik zeker willen spelen. Momenteel hou ik het bij Path of Exile. Stilletjes op zoek naar een cozy game om de avonden wat rustiger in te vullen.
Gamen doen we zeker ook weer als gezin zodra de examens van de kinderen achter de rug zijn. Er wacht het slot van twee dungeon and dragons campaings. En misschien wel het begin van een nieuwe campaign.

Oh ja, bijna vergeten. Op de planning moet zeker ook eten en drinken. Mezelf verplichten om drie maaltijden per dag te nemen. Het geeft een beetje dagstructuur die ik absoluut nodig heb.
Minimaal drie keer per week douchen (en dagelijks moest het weer beter worden). Zeler ook een puntje dat goed is voor daginvulling en structuur.

Als er iemand nog auti-vriendelijke idee├źn heeft om te doen of graag op bezoek komt voor een babbal, graag een seintje.