Noodgedwongen weer meer thuis waardoor ik meer tijd spendeer aan gaming. Tijd voor een nieuw spel, het werd Last Epoch. Een action role playing game dat het midden houdt tussen Diablo 4 en Path of Exile.

Ik hou wel van dit soort spel. Enerzijds best wel je hoofd erbij houden in het bepalen met welk karakter je wil spelen en hoe je dit vorm wil geven. Om dan vrij mindless monstertjes te verslaan. Natuurlijk is dat direct gerelateerd aan je karakterbuild. Een slecht gebalanceerd en uitgewerkt karakter heeft veel meer moeite op het slagveld dan eentje met complementaire skills, goede verdediging en aangepaste aanvallen. Informatie lezen, uitproberen, je eigen stijl vinden en echt de details van een game leren kennen, dat spreekt me aan.

Gaming blijft voor mij een van de meest effectieve manieren om mijn emoties te verwerken. Samen met babbelen en schrijven. Het geeft rust in mijn hoofd en lijf. Maakt ruimte vrij om de dingen een plaats te geven. Houd me intellectueel bezig en geeft een uitdaging.
Verder is het heel duidelijk, gestructureerd en weet ik perfect wat ik te verwachten heb. Geen onverwachte veranderingen die me noodzaken mijn agenda of plannen om te gooien. (Patchen en updates uitgezonderd.)

Stilaan weet ik wat de heilige drievoudigheid voor mijn gamingleven is.

  • RPG: Last Epoch, Black Desert Online, Elder Scrolls Online, … \ emotieverwerking
  • Boerderijspel: Stardew Valley, Coral Island, Dinkum, … \ rustgevend
  • Builder: Palworld, … \ creativiteit

Last Epoch