De eerste week van deze vakantie is weer voorbij. Net als elke vakantie heb ik de planning aangepast aan de kinderen. Veel rust, bekende activiteiten, … luisteren naar hun ritme om de batterijen op te laden. Met als gevolg dat ik zelf wat teveel op de achtergrond verdwijn.

Het is een wederkerend zeer en stilaan begin ik te leren dat ik ook dingen voor mezelf mag plannen. De uitnodiging van mijn schoonouders om de lichtjeswandeling aan het Begijnhof te gaan doen nam ik dan maar al te graag aan. We planden een rustige Kerst thuis en een nieuwjaarsfeest met de familie. Verder krijgen we hier en daar nog wat vrienden op bezoek. Naar goede gewoonte heeft de dochter ook 1 weekje paardrijkamp.

Lekker eten, een gezellig huis en ruimte voor zelfzorg mogen zeker niet ontbreken.
Mijn persoonlijke zelfzorg deze vakantie is heel simpel: veel warmte, boeken lezen, mindfulness, D&D, gamen, schrijven, tekenen, koken, … Op het sociale aspect zet ik in op veel communicatie. Ik geniet enorm van kleine sociale afspraken om verbondenheid te vinden. Een van de belangrijkste dingen die ik als mens lijk nodig te hebben. Wat ook een van de grootste voornemens is naar 2024. Meer inzetten op milde communicatie, meer sociale contacten en dit zonder over mijn grenzen gaan. De eerste stappen hierin werden reeds gezet.

Vakantie of niet, de renovatie van ons huis gaat ook gezwind door. Twee kamers worden onder handen genomen. De afbraak is gedaan, de achterste muur van ons huis is onder handen genomen ter preventie van indringend vocht. De dakdekker komt eind januari, nieuwe ramen worden besteld, … Werken aan ons eigen huis, ook dat was 2023 en zal 2024 zijn.

Blij voor 2023 en uitkijkend naar 2024.
Verderzetten van alle goede gewoonten en inzichten die we leerden. Genieten van elkaar.

De warmte in ons huis.