Ik geniet volop van de vakantie. Batterijen ondertussen voldoende opgeladen kijk ik alweer uit naar een nieuw werkjaar. Voorlopig liggen er nog steeds dezelfde uitdagingen. De grootste hiervan blijft het opvoeden van mijn kinderen. Maar dat is een prioriteit in elk gezin met kinderen vermoed ik.

Voor mezelf kijk ik voornamelijk uit naar de heropstart van de mindfulnesstrainingen. De zomerstop heeft me goed gedaan. Even de batterijen opladen en genieten van mijn gezin. Maar stilletjes kijk ik toch uit naar de nieuwe trainingen.

Enerzijds is mindfulness mijn compass door het leven. Mild, vol met mededogen, vertrouwend op het ritme van het leven stuurt het me steevast doe goede richting uit. Anderzijds is het ook een grote vorm van sociaal contact voor me. Wekelijk mensen ontmoeten doet me goed. Het weerhoud me ervan om me teveel als huismus te isoleren van de wereld.

Nu nog een paar weken genieten van de vakantie. Nog een paar huishoudelijke en creatieve projecten afwerken. Links en rechts een BBQ meepikken. D&D alsook Rikken met het gezin spelen. En daarna vliegen we er in september weer met volle moed in.