Vandaag is het leven heel simpel. Alleen thuis met de kinderen dus echt rust heb je dan niet als mama. Toch dans ik vandaag letterlijk door de dag.


Vanochtend even gegamed alvorens mijn dochter wakker was. Lekker met een tas thee erbij om rustig wakker te worden. Daarna gezorgd voor vers afgebakken croissants en chocoladebroodjes voor mijn kinderen hun ontbijt. De eetkamer en woonkamer opgeruimd. En daarna even naar de dokter voor een aderlating (die dan nog mislukte).

In de namiddag heb ik tijd gemaakt om samen met mijn dochter te zijn. Het avondeten is voorbereid en zal straks niet heel veel werk meer vragen. Tot vijf uur voorzie ik niet veel meer. Buiten stof afdoen en nog wat administratie is er niet veel meer te doen. Rustig tijd dus om nog wat muziek te luisteren, te dansen en mee te zingen.

Straks na het avondeten ontvang ik nog een cliënt. Altijd fijn om de dag te eindigen met iets wat mij energie geeft. Men zegt vaak: maak van je hobby je werk. Ik ben blij om tot deze groep mensen te behoren. Mensen begeleiden rond het thema autisme (in welke vorm dan ook) is mijn passie geworden. Of het nu cliënten, vorming, gespreksmomenten, mijn eigen kinderen of mezelf zijn, het is dankbaar werk.

Een dag zoals deze is een perfecte vakantiedag voor mij.