Vandaag was een perfecte rustdag. Deze voormiddag heb ik uitgebreid de tijd genomen voor een lekker ontbijt, thee en in alle rust wakker worden. Tegen 11 uur ben in stilaan in actie geschoten. Eerst naar de paardrijles om mijn dochter in actie te zien. Stiekem geniet ik ervan om dan ook even de paarden te aaien en in de gezonde buitenlucht een praatje te doen met de andere (groot)ouders.

Daarna een verse marinade gemaakt voor de kip die enkele uren in de koelkast moest trekken. De openhaard aangemaakt en lekker ontspannen in de living vertoefd. Mijn dochter geholpen met schoolwerk, gelezen, TV-gekeken. Maar vooral ten volle mijn lichaam laten doordringen van de warme gloed die straalde uit de haard en mijn woonkamer op een wip opwarmde naar 24°C.

De rust werd even gestoord door mijn dochter die me alarmeerde dat ze die marinade omstootte waardoor er een halve liter olie in mijn koelkast liep. Positie puntje: mijn koelkast is ondertussen weer proper. Omdat ik toch bezig was ook maar werk gemaakt van de gehele benedenverdieping: afstoffen en stofzuigen.

Uiteindelijk is het nu avond en heb ik dus niet zoveel gedaan vandaag. Maar dat hoeft helemaal niet op een zondag. Morgen begint er weer een week en ik ben er helemaal klaar voor om er opnieuw in te vliegen.

onze open haard in het midden van de woonkamer