Zoals de meesten onder jullie al wel weten hebben mijn kinderen autisme. Als moeder heb ik soms het gevoel dat ik vecht tegen de bierkaai. Dingen die bij andere kinderen vlotjes verlopen hebben hier thuis soms iets meer voeten in de aarde. En dan krijg je reacties van andere ouders die mijn ouderschap of nog erger, die mijn kinderen in vraag stellen.

Al jaren ben ik op zoek naar een plek waar ik kan praten met ouders die in hetzelfde schuitje zitten. Want veelal hoor ik dan: ah ja, dat werkt bij ons ook zo. Dat is niet raar, voor kinderen met autisme is dat perfect normaal. Verder kunnen dat tips gedeeld worden.
Hoe pakken jullie iets aan?
Hoe gaan jullie hiermee om?

Welke hulpmiddelen/tools gebruiken jullie?

Hoe houdt je het als ouder vol om de zorg voor je kinderen te combineren met al het andere in je leven?

Een belangrijk aspect van het menselijk bestaan is delen/communiceren/samen zijn. Samen met PASS-Mol wil ik maandelijks een ontmoetingsavond organiseren voor (groot)ouders van kinderen met autisme. Een plek om samen te praten, ervaringen te delen, tips uit te wisselen. Bij een tas koffie of thee, pot of pint, een gezellige avond organiseren.

Concreet:

24 juni 2022 om 19:00 uur
(elke vierde vrijdag van de maand)

Miloheem, Milostraat 13, 2400 Mol
(behalve in juli waar we uitwijken naar een andere locatie)

De zaal is gratis op voorwaarde dat we drank afnemen van het café eronder. Individueel afrekenen aan de toog na afloop a.u.b.