Voor een training die ik momenteel volg moet ik nog eens naar mijn leven kijken. Dat is ondertussen niet meer nieuw voor mij. Maar ik moet toegeven dat het me wel bevalt. Vooral omdat de persoon die ik in de spiegel zie, de laatste jaren is uitgegroeid tot iemand waar ik trots op ben. Het leiden van een leven is natuurlijk onderhevig aan veranderingen, ups and downs, kansen en mislukkingen. Maar ik sta terug in de arena, ik leef gepassioneerd en ik ga ervoor. Op de grote balans des levens ben ik gelukkig.

Ik wil graag schrijven dat ik mijn geluk te danken heb aan gezin, vrienden, begeleiding, werk, …. Maar eigenlijk is het dat allemaal en ook niets van dat alles. Mijn geluk heb ik gevonden door ‘in’ mezelf te kijken. Te kijken naar wat ik nodig heb en van daaruit veranderingen door te voeren. Ik leef tegenwoordig dichter bij mijn eigen kernwaarden dan ik vroeger deed. Leven zoals je bent, zonder masker, in alle eerlijkheid dat geeft ruimte. Als je eens wist hoeveel energie ik vroeger stak in het dragen van een masker, het zou je verbazen dat ik nog tot iets kwam.

Nu ik authentieker, echter, leef heb ik weer energie om te bouwen. Enerzijds bouw ik aan mijn gezin. Ik hoop dat het een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn en kansen krijgt om in alle vertrouwen te groeien. Een plek waar rust is na de drukte van een hectische maatschappij waarin we allemaal leven.

Verder bouw ik op mijn manier aan een inclusieve maatschappij waarin iedereen zichzelf mag zijn. Een plek waar iedereen de kans krijgt om te leren wie ze echt zijn, vanbinnen. En van daaruit dezelfde kans als ik krijgen om authentiek te leven. Concreet krijgt dit bouwen aan de vorm van:

  • begeleiden van ouders die kinderen met autisme hebben. Net in het vinden, vasthouden van zichzelf. De zorg voor kinderen hoeft namelijk niet ten koste te gaan van de eigen energie.
    http://www.oudturnhout-groepspraktijk.com/
  • Teamlid van Aut & Out. Een organisatie van en door personen op het LGBTQIA+ sepctrum die ook autisme hebben.
    https://www.autenout.be/
  • Verder heb ik elke tweede en vierde maandagavond van de maand bij mij thuis een groepje dat samenkomt om te mediteren en achteraf thee te drinken. Een moment van rust in het drukke leven. Iedereen van harte welkom. Mocht je interesse hebben mag je me altijd contacteren voor de details.

Wat ik nog miste was een moment waarop ik met andere ouders kon praten over autisme. Hoe is het om kinderen met autisme op te voeden? Wat zijn de voordelen, de mooie momenten? En wat zijn de valkuilen, moeilijkheden, … ? Wat er niet is richten we dan maar zelf op. In the works: een maandelijkse ontmoetingsavond voor ouders die kinderen hebben met autisme. Elke 4de vrijdag van de maand in Mol, in organisatie door PASS-Mol. Meer informatie volgt later. Hopelijk mag ik veel ouders leren kennen op dit ontmoetingsmoment.

Al deze manieren van bouwen aan mezelf en aan de maatschappij maakt mijn leven zoveel rijker. Het geeft me energie om te mogen werken aan zoveel mooie initiatieven. Hopelijk ontmoet ik jullie gaandeweg ergens op mijn pad. En hopelijk vinden jullie ook de kracht om te leven vanuit jezelf. Het is het mooiste geschenk dat ik voor jullie allemaal kan wensen.