Afgelopen week was hectisch. Vijf van de zeven dagen had ik ’s avonds nog een vergadering of samenkomst. Dat is toch wel een beetje veel van het goede. Maar vooral: ik geniet ervan. Een actief leven buitenshuis. Niet enkel (huis)moeder maar tegelijkertijd een lid van de gemeenschap waarbij ik op mijn eigen manier toch een bijdrage maak.


Vandaag is het zondag en is mijn taak voornamelijk gekaderd in het stukje huismoeder. Na een eenvoudig ontbijt en meditatie kon ik met een ontspannen hoofd beginnen aan de dag. Woonkamer opruimen, afwasmachine uitladen en weer inladen, keuken opruimen waren de eerste klusjes van de dag. Gevolgd door zorgen dat Andrea ontbijt had, aangekleed was voor de paardrijles en dan chauffeur zijn om ze te brengen.


Eenmaal terug thuis stond een wasmachine te wachten. Op mijn dooie gemak maakte ik verse gehaktballen. Frietketel goed wassen. En zorgen dat alles klaarstaat voor het middageten. Een goed gevulde ochtend die zo voorbij vloog.
Daarmee zijn de voornaamste werkjes gedaan, alleen de strijk staat er nog. Ik neem nu dus rustig de tijd om te genieten van het schrijven van dit blogje. En de namiddag staat helemaal open. Tijd om te genieten van deze prachtige dag. 


Hoe verloopt jullie weekend?