Morgen is het 1 september en beginnen de lessen weer voor mijn kinderen. Dit jaar zijn we er volledig klaar voor. Mijn twee kinderen staan te popelen om weer naar school te gaan. Na de invoering van afstandsleren in maart mocht mijn dochter nog een paar weken de school hervatten voor de zomervakantie, mijn zoon is slechts één dag teruggegaan om het schooljaar af te sluiten. Hij staat te popelen om al zijn vrienden te zien, weer ‘normaal’ les te krijgen en naar school te fietsen.

Vandaag stond dus in het teken van de heropstart van het schoolse leven. Wat heel concreet wil zeggen dat ik 5 paar schoenen en een badpak ben gaan kopen voor mijn kids. Boekentassen heb klaargezet. Brooddozen, koekdoosjes, fruitdoosjes en drinkbussen heb gewassen. Samen met mijn dochter kleding voor morgen heb gezocht want zij heeft een eigen mening over wat ze al dan niet wil aandoen. Ik een gigantische pot spaghettisaus heb klaargemaakt en per portie in de diepvriezer heb gezet zodat mijn zoon elke ochtend pasta als ontbijt heeft.

Voor mij betekent de heropstart van de school het herkrijgen van wat ademruimte die ik wil gebruiken om enkele projecten te starten.
Project 1: zo snel mogelijk level 63 bereiken in de game Black Desert Online. Ik werk er al maanden naartoe en eindelijk is de finish in zicht. Nog een paar weken toegewijd spelen.


Project 2: me weer nuttig voel in de maatschappij. Ik ben nog erg zoekende in dit project maar stilaan is het tijd om weer iets voor anderen te betekenen. Het zijn nog maar vage ideeën die opflakkeren in mijn lijst van wensen en dromen. Maar mindfulness en ervaringsdeskundige in autisme lijken me de domeinen die ik zou willen delen.

Project 3: enkele vrienden bezoeken die ik tijdens de lockdown heb leren kennen maar door veiligheidsvoorschriften nog niet face-to-face heb kunnen ontmoeten. Mondmasker, afstand houden, ventileren van de ruimtes, …. Mensen leren kennen is niet meer zo evident maar we passen ons aan en leren creatief te zijn. We zullen ons strikt aan de regels houden, veiligheid primeert altijd!

Morgen 1 september, we zijn er klaar voor. Maar laten we vandaag nog maar even genieten van 31 augustus. Lieve schat: een hele gelukkige verjaardag gewenst!