Quinten is ijverig voor zijn examens aan het studeren en papa houdt hem gezelschap, terwijl Andrea ook om aandacht bedelt. Ik bied aan dat ik met haar de tuin in ga. Ze vindt het een fantastisch idee, buiten spelen en iemand die bij haar in de buurt is. Zelfs het weer werkt mee, perfecte temperatuur en droog, ideaal buiten weer. En wat is er nu zaliger dan buiten op mijn terras een blogje kunnen schrijven met een tas thee.

En het is net aan deze tas thee dat ik een blogje wil weiden. Vroeger was theedrinken simpel. Je zet water op in de waterkoker, neemt een zakje thee, allebei een tas in en klaar. Ondertussen is het drinken van die tas thee iets ingewikkelder geworden en daardoor zoveel meer mooier. Om te beginnen ben ik niet meer tevreden met zomaar eender welke thee. Veel courante merken hebben een ietwat bittere nasmaak waardoor ik de neiging heb om suiker toe te voegen. Na enig onderzoek en uitproberen ben ik uitgekomen bij Darjeeling zwarte thee als favoriet om een hele dag te kunnen drinken. Het is een thee zonder die bittere nasmaak waardoor ik hem puur kan drinken. En gezien ik zeker een liter thee per dag drink is dit een serieuze daling in mijn suikerinname en dus zeker zo gezond. En ja, ik hoor de Britten weer denken. Thee zonder suiker en melk dat is gewoon water met een smaakje. Daar leg ik me wel bij neer. Ik hoef geen thee met melk, dat is niet aan mij besteed. En wanneer ze mij hiermee willen plagen, dan doen ze maar. De zweden en Nederlanders nemen het steevast voor me op in deze discussie. De koffiedrinkers zwijgen dan in alle talen. ‘s Avonds voor het slapengaan drink ik als laatste tas graag een ontspannende thee. Daarvoor heb ik mij andere tee aangeschaft. Het was mijn eerste losse thee in lange tijd. Gelukkig had ik alles in huis om deze te zetten. Het was even wennen, maar al snel raakte ik gehecht aan het ritueel van losse thee. Zelf kiezen hoe intens ik mijn thee wil, nadien door de filter en in mijn kopje. Nu was mijn zwarte thee zo goed als op, ik heb nog 3 zakjes. Niet genoeg om de dag door te komen. Dus moest ik weer naar mijn favoriete thee winkel: Couverture in Oud-Turnhout. Toegegeven, eigenlijk is het geen theewinkel maar een chocoladewinkel, maar ze verkopen ook heerlijke thee. Al enige tijd speelde het in mijn hoofd om deze boodschap te voet te doen. Maar ik vond steeds wel een uitvlucht om toch de auto te nemen. Maar vandaag eindelijk toch gewoon te voet gegaan. Ik dacht: twee vliegen in één klap, dan heb ik ineens weer een wandeling gedaan. En niets zo zalig om dan thuis te komen en gewoon een tas thee te drinken. Met de aankoop van mijn avondthee geleerd hoe bevredigend losse thee kan zijn. Waar ik dit vroeger teveel gedoe vond om dat klaar te maken, geniet ik er nu van. Het is een deel geworden van het zetten van dat perfecte kopje, een soort ritueel. Dus heb ik net ook mijn zwarte thee los gekocht. Geen zakjes meer wat tevens ook milieuvriendelijker is. Daarnaast krijgt mijn theecollectie ook kleur: mijn avondthee in een mooie groene doos en mijn zwarte thee zit nu in een knal-oranje doosje. Een beetje kleur in je leven is nooit een slecht idee. Had ik al vertelt dat wanneer ik opsta ik als eerste een tas thee wil. Terwijl ik mij in de badkamer klaarmaak voor de dag, zet ik mijn waterkoker al op, die ondertussen zijn plaatsje in de badkamer verovert heeft. In de werkkamer op mijn bureau bewaar ik een voorraadje thee zodat ik alles bij de hand heb. En zo kan ik, voor de kinderen opstaan, al een uurtje gamen met een tas thee EN moet ik hiervoor niet naar beneden. Dit ritueel brengt zoveel rust met zich mee dat ik er enorm veel energie uit haal. Naast het drinken van thee vind ik het gewoon zalig om een kopje thee vast te houden. De warmte van dit kopje door je lichaam laten stromen. Dat vind ik gewoon genieten. Ik heb thuis dan ook al enkele favoriete grote tassen om thee uit te drinken. Maar ik ben nog steeds op zoek naar dat ideale kopje. Ik vind het wel, ooit. En zo wordt thee drinken een vaste verrukkelijke gewoonte in mijn leven waar ik met volle teugen van kan genieten. Wat ik mij nu afvraag na het schrijven van dit blogje, aan welke dranken zijn jullie gehecht geraakt?