De vakantie komt stilaan dicterbij.
Als de kat van huis is dansen de muizen.
Als mijn man werken is, mijn zoon werken is en mijn dochter op kamp is dan gamed mama een hele dag. Er liggen al enkele spellen op me te wachten.

Monenteel speel ik weer een MMORPG (online spel samen met andere spelers). Mijn huidige dilemma is de beste manier vinden om ingame geld te maken. Meestal staan deze dingen wel op het internet maar in dit geval dus niet. Dat wordt dus zelf uitzoeken. Ik zag er tegenaan maar Quinten spoorde mij gisteren aan: ‘mama, dit kan jij wel. Je kan er zelf een wikipagina over schrijven om anderen te helpen.’

Dus hier gaan we.
Eerst bekijken hoeveel materiaal ik kan verzamelen per uur in de domeinen: mijnen, houthakken, kruiden zoeken en villen (tja, leer moet ergens van komen). Laten we zeggen 5 uur van elk om een mooi gemiddelde te krijgen. Best ook verschilende locaties uitproberen. Dus hier ben ik een uurtje of 50 mee bezig. Daarna is het simpel. Dagelijks voor ik begin te spelen de markt nakijken voor verkoopsprijzen en het meest rendabele gaan verzamelen.

Ik weet mijn bezigheid voor de konende week.
Data verzamelen en verwerken in een document dat bruikbaar is.
Ieder zijn hobby zeker.