Veelvuldig schreef ik in het verleden over het idee dat ik kansen die op mijn pad komen wil nemen. Dat ik wil groeien in de dingen waar mijn passie ligt. Daarenboven is het al lang geen geheim meer dat mindfulness een van die passies is.

Ik volgde al regelmatig de 8-weken mindfulnesstraining uitgewerkt door Edel Maex en gegeven door Martine Schrage. Ik evolueerde van deelnemer naar manusje van alles waarbij ik de zaal klaarzette, drank voorzag, de deelnemers ontving, …. Mijn droom was om verder te groeien tot mindfulnesstrainer.

Af en toe gaf ik al eens een meditatie aan groepen her en der. Twee keer per maand heb ik ook een meditatieavond thuis waar mensen welkom zijn om samen in meditatie te zitten en achteraf een babbel te doen bij een tas thee. Verder verslond ik menig boek over het onderwerp.

Nu diende een kans zich aan om een stap verder te zetten in mijn droom. Bij de eerder vermeldde training ook effectief mee mindfulnesstrainer worden. Dat moesten ze mij geen twee keer zeggen. Graag, dankjewel voor het vertrouwen in mij. Deze kans neem ik met twee handen aan. Natuurlijk vind ik het spannend. Het is groeien, leren, aanpassen, ontwikkelen. Daar hoort een gedeelte spanning bij te zitten. Enkel buiten je comfortzone kan je leren. Ik moet er alleen op letten dat ik in de ‘leerzone’ blijf en niet in overdrive ga door in de emotionele rode zone te komen waarin je blokkeert en niet meer tot leren in staat bent. Maar daar ben ik nogal gerust in. 
– Ineens de kans om ook de theorie geleerd in een burn-out, anti-stress training toe te passen in de praktijk. –

Edel Maex vertelt dat hij de mindfulnesstraining ontwikkelt heeft omdat hij het beste van wat hij had niet voor zichzelf wilde houden. Ik kan mij hier alleen maar bij aansluiten.

Meer info:
https://martineschrage.com/mindfulness/

Het logo van mijn meditatiegroep thuis.