Deze zondagochtend begin ik bewust zen. Nadat ik om 7:30 uur mijn bed uitkom en de badkamer passeer zet ik mij op mijn meditatiekussen. Twintig minuutjes absolute rust. Ik besluit dat ik meer kan gebruiken van deze ontspanning. Dus ik spendeer ook de rest van de ochtend in mijn persoonlijke zen-ruimte. Weg van alle dagelijkse beslommeringen, geluiden, geuren, bewegingen, ….

Terwijl ik hier zo mijn blog tik zie ik mussen, eksters, kouwen, een poes van de buren. Ik hoor mijn windgong me zachtjes herinneren om af en toe te ademen. Midden in de stad maar toch ook omringd door de elementen van de natuur. Hier kom ik volledig tot rust, zowel fysiek als mentaal.

Deze ochtend heb ik gestolen om mijn batterijen weer op te laden. Twee uurtjes zelfzorg alvorens de dag weer in te vliegen. Even de chaos in mijn hoofd wat opruimen. Eigenlijk zou dit standaard dagelijks gebruik moeten zijn. Even noodzakelijk als douchen, tanden poetsen en sport. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Ik wens jullie allemaal een fijne zondag. Vergeet er niet van te genieten.

mijn rustplek