Het is warm, te warm. Het voelt alsof mijn hoofd smelt en mijn hersenen staken. De zomer staat nog maar in de startblokken en ik verlang al naar kouder weer. Hopelijk komt er snel regen zodat het koeler wordt.

Als deze hitte de norm wordt dan ga ik mijn levensstijl aanpassen. Vermits de kids vakantie hebben, krijg ik de vrijheid om mijn dagindeling aan te passen. Opstaan om 5:00 uur, naar een lokaal bos gaan om te gaan wandelen in de koele ochtenden en om 7:00 uur terug thuis. Daarna nog even mediteren om nadien met mijn gezin te ontbijten. In de vroege namiddag een siësta om het warmste moment van de dag over te slaan. En dan kan ik ’s avonds weer genieten van de koelere momenten. Er valt echt wel iets te zeggen voor dit zuiders ritme.

Verder plan ik een erg rustige vakantie. Al de feestjes, uitstappen, bezoekjes, … het is me allemaal te druk. Natuurlijk cinema, een drankje met vrienden in de tuin, een BBQ, een babbel, een meditatie, samen een boek lezen of een film kijken daarvoor mag je me altijd bellen. Ik heb geleerd dat ik best een sociaal beestje ben, als ik zelf de mensen mag kiezen. Ik ben nogal kieskeurig in het gezelschap waar ik het fijn vertoeven vind. En dat vind ik helemaal oké.

Ik doe een toast op een zomer met veel beweging, veel samenzijn, veel lekker eten en ik durf stilaan zelfs te dromen van veel knuffels. Hoewel we natuurlijk nog altijd voorzichtig moeten zijn. We leven in nieuwe tijden van extra zorg en aandacht voor hygiëne, social distancing, … Maar zelfs met dit in gedachten geloof ik dat het weer een fijne zomer kan worden. Santé!