Zondagochtend en lekker uitgeslapen. Geen wekker, gewoon wakker worden wanneer mijn lichaam aangaf wakker te zijn. Wat 6:00 uur was en dus voor veel mensen waarschijnlijk als te vroeg ervaren wordt maar voor mij was het uitslapen. Acht uur in bed gezeten, meer heb ik niet nodig.

Daarna een uurtje gegamed. Nogmaals beseft hoeveel vooruitgang ik de laatste weken boekte en hoe dit nu zijn vruchten afwerpt. Fijn om zo tijd voor mezelf te hebben in de ochtend. Het is de periode van de dag die ik als de meest kostbare beschouw.

Net met mijn gezin ontbeten. Buiten, op het terras terwijl de ochtendzon op het gras schijnt en de vogels hun lied luidkeels beginnen zingen. Heel bewust enkel met eten en mijn gezin bezig geweest. Wat is het fijn om zo samen te zijn. Echt genieten van het ontbijt, luisteren naar elkaar, er gewoon samen ‘zijn’.

Verder staat er bitter weinig op de agenda vandaag. Niets ‘moet’ en het mag een rustige dag zijn. Beseffen dat ik een dag begin waarin ik tijd heb om te doen wat zich aandient voelt alsof het vakantie is. Wandelen, gamen, uitgebreid koken stilaan beginnen de ideeën te ontwikkelen. Alleen spijtig dat ik geen boeken meer heb. Zou de bibliotheek alweer open zijn?