Versoepeling van de maatregelen in lockdown. De winkels gaan terug open, de scholen starten vrijdag gedeeltelijk terug op. Je mag contact hebben met vier mensen (één ander gezin). Het klinkt allemaal mooi, maar ik ben nog voorzichtig en blijf zoveel mogelijk binnen. Eerst maar eens afwachten wat deze versoepeling tot effect heeft op Covid19.

Maar ook ik snak naar menselijk contact. Ik besef het: die knuffel krijgen van vrienden, dat zal nog lang moeten wachten. Op bezoek bij familie zit er ook nog niet in. Wat kan een mens dan doen om contacten te onderhouden? Online mensen zien, met name: telefoneren, skypen, zoom, … Voor lockdown kreeg ik vaak te horen dat ik asociaal was omdat ik vrienden online had. Het is niet ‘echt’ en telt niet als menselijk contact. Toegegeven: het vervangt niet het menselijk huidcontact wat velen van ons nu missen. Maar verder is het wel degelijk contact met anderen. Of is het beeldbellen dat je nu doet met je familie, je vrienden en je werk niet ‘echt’? Ik prijs mij gelukkig dat ik een hele schare online vrienden heb waarop ik in deze tijden kan terugvallen.

Vorige week startte ik na een maandenlange pauze terug het spel Black Desert Online. Ook ik verveel me stevig in lockdown en gamen is dan toch een leuk tijdverdrijf. Enkele nieuwe ontwikkelingen in het spel vroegen direct mijn aandacht. Ik moest een paar doelen halen om mee te kunnen in het huidige spel. Na een paar uur spelen was ik wel weer mee, alleen de laatste opdracht leek onmogelijk. 3000 mobs (monsters) neerhalen in een plek die Star’s End heet. Mmmh, alleen zou ik hier al snel 20 tot 30 uur werk aan hebben. Doenbaar, maar langdradig en daar had ik weinig zin in. Gisteren hebben drie vrienden mij geholpen en samen hebben we het afgewerkt op 3 uur. Een avond gevuld met lachen, grappen, babbelen, samenzijn en 3000 monstertjes neerhalen. Toch nog een avondje samen kunnen zijn met enkele vrienden zonder hiervoor de maatregelen te moeten breken. Lang leve online contacten.

Mijn level 62, witch in BDO.

Vandaag ging ik naar Mirumok. Opdracht: monstertjes neerhalen, weer maar eens. Met mijn level 62 en een aanvalskracht van 253 behoor ik nog steeds tot de begoede middenklasse en een groepje vinden om bij aan te sluiten was niet zo moeilijk. Ik heb in mijn drie jaar spelervaring in dit spel nog nooit zo efficiënt gespeeld. Ik leerde echt veel, kreeg verbazingwekkend zelfs spelervaringspunten (XP) en een ton spelgeld.

De drijvende kracht in het groepje: een dame met een level 63 karakter. Damn, level 63, daar ga ik nooit geraken. Even uitrekenen, als ik 1 jaar elke dag 3 uur zeer geconcentreerd speel dan haal ik het net in een jaar. Dus in realiteit zal ik oud en grijs zijn voor ik zover ben. Er is een reden waarom er maar zo weinig spelers level 63 zijn, het is haast onmogelijk. Dit is voorbehouden aan de gamers die 10 uur per dag spelen (of meer). Ik ben al zeer blij met mijn level 62, ook dat is voor veel spelers niet weggelegd.

In ieder geval veel geleerd. Tips en tricks van dergelijke high end spelers worden altijd gewaardeerd. En eigenlijk was de belangrijkste tip om level 63 te worden: speel, speel, speel, speel, ….. Sorry, dat kan ik niet. Vandaag 2 uur en mijn brein voelde gebakken, gekookt, gesmolten, ….

Levensbelangrijk zoals in alles is: speel maar doe het met mate! Een vriendschappelijk potje spelen is leuk, een uurtje ‘grinden’ ook. Maar daarnaast is er ook nog een leven dat ons uitnodigd.

Ondertussen blijf ik zoveel mogelijk in mijn kot tot het weer ‘echt’ veilig is. Dus: blijf in je kot. Was je handen. Draag een mondmasker (op de correcte manier).

foto: Pixabay