Het jaar zit er bijna op en de Kerstvakantie nadert. Mijn agenda begint al aardig vol te raken. En desondanks ik ten volle besef dat dit net een periode is waar ik rust moet inplannen, tot op heden staat er nog nergens ‘rust’ in mijn agenda. Dat moet dus dringend veranderen!

Opties:

‘s Avonds een wandeling gaan maken. Dat gaat er zeker van komen, want het wandelen zit terug in mijn wekelijkse structuur. Deze masochist heeft een stok achter de deur gevonden die mij wandelend houd. Ik heb beloofd dat ik drie keer per week een uur ga wandelen en belofte maakt schuld. En ik wil niet dat die stok mij raakt, dus ga er mij braafjes aan houden. Die spreekwoordelijke stok is helemaal niet het ergste, het meest vervelende in dit verhaal, datgene wat ik absoluut niet zou willen, is eerlijk gaan toegeven dat het wandelen niet gelukt is.

Verder moet ik echt blijven mediteren. Maar in een vol huis is dat niet evident. Nu heb ik altijd wel periode’s waar mijn man werken is en de kids op school zijn. Dan is het lekker rustig en vind ik meer dan tijd genoeg. In de vakantie zal dat moeilijker zijn. Dus of: vroeg opstaan en eerst doen OF nog gaan zitten als de kids in bed liggen. Of gewoon allebei natuurlijk.

Schrijven!!! Dat moet ook op de planning. Ik moet alleen nog een rustig plekje vinden om dit te doen. Normaal doe ik dit thuis in de bureau, maar die gaat overvol zitten in de vakantie. Ben ook al regelmatig naar de bib gegaan om de krant te lezen met een tas thee en dan een blogje te schrijven. Maar ik vrees dat in de vakantieperiode de bib ook erg druk wordt. Waar ik opgegroeid ben met een bib waar absolute stilte moest heersen, dat is nu niet meer het geval. De bib is een plaats van leven geworden. Op zich leuk dat er een ontmoetingsplaats voor mensen is, maar het neemt mij wel mijn stille ruimte weg. Op zoek dus naar alternatieven.

Moet ik gamen in mijn agenda plannen? Het is iets dat zo ie zo gaat gebeuren. Maar zou ik moeten inplannen om periodes geconcentreerd te gamen om mijn hoofd rustig te krijgen? Gamen is voor mij een uitlaatklep en resulteert in het verminderen van stress. Dus misschien moet ik het er maar inplannen.

Samenvattend: wandelen, mediteren, schrijven en gamen. Mmm, ik ga geen tijd hebben voor feestjes, sociale bijeenkomsten, drinks, party’s, …. Fantastisch! Geef mij maar rust, elke dag van de week en in het weekend nog wat meer.

Natuurlijk: wie wil mee komen genieten van rust, altijd welkom!