de Garrotxa, vulkaan doorsnede

Voor velen zit de vakantie er bijna op en is het stilaan tijd om terug te beginnen aan het gewone leven. De meeste mensen komen terug van hun reis en zijn zo goed als klaar om weer in de routine te vallen. En het is juist nu dat wij aan onze reis beginnen denken. Het geeft altijd een gevoel van: nu is het onze tijd! Een hele zomer thuis gezeten, maar nu kunnen wij stilaan aan vertrekken denken.

Tien dagen Spanje. Tien dagen wat ze dan noemen ‘quality time met het gezin’. Iedereen heeft zo zijn eigen plannen en zoals elk jaar zal er niet genoeg tijd zijn om het allemaal te doen.

Mijn dochter heeft nog een vrij eenvoudige planning. Elke dag naar het zwembad of de zee gaan. En ze wil heel graag gaan dansen op de Sardana. Dat laatste gaat er zeker van komen. Vorig jaar gingen we het laatste weekend gaan en dit is toen afgelast vanwege de terreuraanslag in Barcelona op de ramblas. Dat was overmacht en dit jaar maken we dat zeker goed. Elke dag gaan zwemmen, dat gaat er zeker niet van komen. Ik en mijn man zijn geen zwembad en strandliggers dus om de twee dagen is meer dan genoeg opoffering van ons.

Mijn zoon wil heel graag naar de Garrotxa. Het is een vulkaanlandschap waarin jaren geleden een mijn zat. Nu is het een toeristische trekpleister waar ze van de groeve een mooie plek gemaakt hebben en waar je de doorsnede van de vulkaan heel mooi kan zien. Het is een fantastische wandeling waarbij je de natuur kan bewonderen in al zijn pracht en praal. Een echte aanrader! Verder wil hij in een naburig dorpje pizza gaan eten. Hij wil naar het plaatselijk kasteel klimmen/wandelen en hij wil heel veel kaarten. En dat zwembad ziet hij ook helemaal zitten.

Mijn man wil vooral wandelen in de natuur. Als er iets is wat je in Catalonië kan doen, dan is het genieten van de natuur. Dus dat komt zeker goed. Een wandeling rond de stadswallen van Girona, naar de dolmen gaan of wandelen aan de kust; het kan allemaal.

Ik wil voornamelijk genieten van mijn gezin. Elke ochtend voor dag en dauw mediteren op het terras met uitzicht op de Pyrineeën en de zee. ‘s Avonds wil ik kaartspelen met mijn gezin terwijl we een warme chocomelk of vodka-orange drinken. Het enige moment in het jaar dat ik echt kan genieten van drinken (met mate). Verder wil ik heel veel foto’s maken van alle wandelingen en uitstappen. Er is zoveel te doen en ik wil zoveel plekken bezoeken, maar in alle eerlijkheid, het meeste heb ik na 35 jaar vakantie op dezelfde locatie wel gezien. Voor mij geld echt gewoon: genieten.

Ik besef heel goed dat we weer veel te veel op de planning staan hebben. Maar als we elke dag gewoon kunnen samen zijn, dan ben ik al superblij. Nog even aftellen en wij vertrekken. De zon, de rust, de natuur en het zalige leven tegemoet.