https://marieboven.wixsite.com/marie-blog/post/gaming

Naast moeder en vrouw ben ik ook een gamer. Ik heb doorheen mijn jaren als gamer al veel spellen gespeeld en heb toch wel mijn favoriete genre gevonden, met name MMORPG. Meestal speelde ik een spel een paar maanden en dan was ik het wel weer beu en ging ik op naar het volgende. Maar sinds 2 jaar speel ik Black Desert Online (https://www.blackdesertonline.com/). Nu begin ik redelijk goed te worden in dit spel. Momenteel ben ik level 61 (met mijn hoogste karakter) en mijn doel voor het jaar 2019 is om level 62 te bereiken.
Dit spel spreekt mij enorm aan omdat ik telkens kan doen waar ik zin in heb. De keuze die je hebt is bijna eindeloos. Het merendeel van mijn tijd tegenwoordig ga ik er gewoon op uit en vecht tegen de creaturen binnen het spel. Maar ik spendeer ook veel tijd met koken, ingredi├źnten verzamelen, hout hakken, tuinieren, … Voorlopig laat ik jagen, zeilen en handelen links liggen. Dat zijn zo niet echt mijn dingen.
Ik heb me binnen dit spel altijd aangesloten bij kleine guilds (clans, groepen, …) waarin iedereen elkaar kende. Maar de laatste maand voelde ik me wat opgesloten binnen mijn guild. De leden speelden minder op tijden dat ik er ook was, waardoor chatten en gewoon samen rondhangen veel minder werd. Eergisteren heb ik binnen dit spel een applicatie gedaan om mij aan te sluiten bij een grote guild. Tot mijn grote verbazing werd mijn vraag beantwoord door een oude vriendin die zich ondertussen ook aansloot bij deze guild en opwerkte binnen de rangen. Mijn applicatie werd dan ook zonder problemen goedgekeurd, waarvoor mijn dank aan die vriendin. Ik heb ondertussen kennisgemaakt met enkele andere leden en voel me al min of meer thuis.
Het zal wel enige aanpassing vragen. Vroeger was ik guild officer en had ik mee de leiding in de guild. Nu ben ik een minuscuul radartje dat niets te zeggen heeft (of toch niet veel). Ik heb me ook door de nodige lectuur moeten worstelen om de do’s en don’ts binnen deze guild te leren. Maar ik ben blij dat ik de stap gezet heb. Ik heb nu de kans om me verder te ontwikkelen binnen dit spel. Niet alleen een hoger level bereiken, maar zeker ook mijn uitrusting (gear) naar een hoger niveau krijgen. Wat nog veel moeilijker is dan gewoon het volgende level bereiken.
De belangrijkste aanpassing voor mezelf is dat het niet meer alleen chatten is. Ik kan (wil en probeer) ook praten met deze groepleden. Dat voelt zeker op dit moment nog onwennig, maar hopelijk betert dit in de toekomst. Mijn vriendin heeft me alleszins al geïntroduceert bij enkele van haar vrienden wat het ook wat makkelijker maakt.
Het enige wat me nog rest is te zeggen: keep playing want gaming is helemaal niet meer zo associaal als vroeger.