De week vloog voorbij en bijna verscheen er geen blogje. Niet omdat ik het vergeten zou zijn maar omdat er naast de zin voor vrijwilligerswerk en nieuwe uitdagingen die zich aandienen ook een zeer persoonlijk verhaal ontwikkelt waar je niet eenvoudig een blogje over schrijft. De relatie met mijn familie is al lang een gecompliceerd verhaal maar het is er de laatste weken niet beter op geworden. Meer ga ik er niet over uitweiden.


Omgevlogen, voorbij geraasd, vliegensvlug gepasseerd iets uit die categorie van woorden zou ik gebruiken om mijn week te omschrijven. Druk en vooral veel genoten van de kleine in het leven.

Afgelopen donderdag starte ik met het maken van een starter voor zuurdesembrood. De starter kreeg de naam ‘Alicia’ en zij krijgt dagelijks de nodige aandacht. Vandaag heb ik een deel gebruikt om pannenkoeken te bakken. Mijn kinderen en man hebben gesmuld en Alicia heeft haar werk perfect gedaan. Hopelijk kan ik binnen een paar dagen beginnen met brood bakken. Ik kijk al uit naar mijn middageten met groentesoep en vers brood. In deze koude en donkere dagen geeft dat altijd weer de nodige warmte.


Ondertussen lees ik een boek over zuurdesem en ik merk dat ik er echt geboeid door ben. Vermoedelijk komen er nog veel boeken over eten in mijn boekencollectie. Het verhaal achter eten, eetculturen en gewoonten is meeslepend en ik laat er mij graag door wegvoeren.


Naast lezen en zorgen voor een starter was mijn week volgepropt met afspraken. Maar gisteren kwam de welgekomen ontspanning: een bordspelnamiddag. Ik speelde UNO en Pictionary met 7 vrienden. Lekker gezellig allemaal samen. ONLINE wel te verstaan want samen in één kamer kan voorlopig niet. De tijd vloog voorbij, ik genoot met volle teugen en heb al lang niet meer zo gelachen. Dit wil ik na corona opnieuw doen maar dan allemaal aan een tafel en met de nodige pizza’s erbij.
Reikhalzend uitkijkend naar vaccins en het einde van de lockdown wil ik nog 1 advies meegeven: blijf zoveel mogelijk in je kot! Wees voorzichtig, was je handen, houdt afstand, …. en zorg voor elkaar. De regels gelden nog steeds en zijn er voor onze eigen veiligheid.