Laat me beginnen met iedereen fijne Kerstdagen te wensen. Maak in deze speciale tijd toch fijne momenten en herinneringen.


Zelf kreeg ik vandaag een heel speciaal cadeau. Onlangs schreef ik me in voor een retraite in Nederland. Gisteren kreeg ik bericht dat deze wegens corona niet door kan gaan. Er komt een online alternatief wat je dan thuis kan volgen. Twee dagen thuisretraite is nu ook niet zo handig met een man en twee kinderen waarvoor de dagelijkse routine gewoon doorloopt. Maar die twee dagen heb ik wel in mijn agenda staan als tijd voor mezelf. Ik krijg dus twee dagen cadeau die ik mag invullen. Mijn gedachten dromen al van hemelse momenten.


Ik mag dan misschien niet naar Nederland wegens corona. Hopelijk zijn er in februari toch al wat versoepelingen in eigen land waardoor opties mogelijk zijn. Mijn droomplannen zijn als volgt:


Ergens in de natuur een huisje huren. Niet zomaar een huisje, ik heb wensen. Een huisje in de buurt van bos, water, ven, … een plek waar ik kan wandelen. Een open haard is een must. Als laatste wil ik ook proper sanitair. Een mens moet toch minimale standaarden stellen aan haar accommodatie.


’s Morgens en ’s avonds tijd nemen om uitgebreid te mediteren. Afhankelijk van het weer kan dit zelfs buiten. Het is toch een vervanging van een weekend retraite dus wil ik dat zeker voorzien. Daarna wil ik de natuur intrekken. Een voormiddag wandelen, genieten van wat de omgeving te bieden heeft.
In de namiddag plaatsnemen voor de haard en een boek lezen met een kop thee of warme chocolademelk erbij. Een stuk schrijven, mijmeren over het leven, afdwalen in de oneindigheid van mijn eigen gedachten.
’s Avonds een lekkere maaltijd nuttigen. Een avondmeditatie en dan gewoon gezelligheid in huis met een drankje, ….


Heerlijke droom, maar de realiteit is dat ik dit toch nog niet alleen durf. En om dit samen met iemand te doen is niet zo simpel. Ten eerste moet er al iemand tijd hebben. Ten tweede moet die persoon kunnen omgaan met mijn … scherpe randjes. Samen is fijn maar non-stop samen daar zou ik dan weer gek van worden. Ik heb mijn rust nodig. Leg maar eens aan iemand uit: ik wil samen op weekend maar wil wel tijd om mijn eigen ding te doen. Enige finetuning van het plan lijkt dan ook aangewezen. Gelukkig heb ik nog ruim de tijd om hierover na te denken.


Eén ding pakken ze me toch al niet meer af. Ik heb zalig gedroomd over de mogelijkheden tijdens het schrijven van deze blog.