Zondag rustdag of zo staat het in de Bijbel geschreven. Natuurlijk staat een mens vrij om in te vullen wat rustdag betekent. Vandaag betekende dat voor mij allereerst uitslapen. Het was pas na 8 uur toen ik mijn bed uitkwam. Warme douche en klaar voor de dag.


Na een ontbijt bestaande uit een verse koffiekoek en een glas fruitsap deed ik mijn wandelschoenen aan. Ik nodigde mijn gezin nog even uit om mee te gaan wandelen maar die bekeken mij alsof ik zot ben. Of ze daar nu al dan niet gelijk in hebben is een ander verhaal. 😉 Vandaag wandel ik dus op mijn eentje.


Ik bekeek even de wandelkaart en ging op pad. Ten zeerste gelukkig dat ik deze meenam want het gaf een gevoel van veiligheid en ik had onderweg de vrijheid om mijn route wat aan te passen. Uiteindelijk 6 km gewandeld wat net niet uitkomt op 10.000 passen. Los de natuur door: bossen, drassige paadjes, vennen, geiten, koeien en zelfs kunst. En vooral: een goede training om mijn droom van wandelen in Zweden of Noorwegen ooit waar te maken.


Twee minpunten: 

  • ik heb mezelf een blaar gelopen. 
  • Ik heb eigenlijk nieuwe wandelschoenen nodig want deze beginnen te slijten. Alhoewel ik dat laatste zeker ook als pluspunt wil categoriseren want dat wil zeggen dat ik het laatste jaar wel wat afgewandeld heb.

Bij thuiskomt hangt het huis vol met de geur van versgemaakte lasagne. Ik heb straks mijn benen maar onder tafel te schuiven. Dat noem ik nu nog eens het zalige leven. Zondag rustdag: daar kan ik snel aan wennen.