De laatste paar dagen zijn een heleboel mails en administratieve handelingen blijven liggen. Ik moet er dringend werk van maken. Echter vandaag had ik weinig zin om erdoor te ploegen. Het weer is ideaal voor een wandeling en waarom zou ik dan binnen blijven zitten? En mijn administratie? Geen probleem, komt helemaal in orde.

Ik trok mijn wandelschoenen aan en nam een hele rugzak materiaal mee. De wandeling nodigde immers uit om het leuke te combineren met het noodzakelijke. Vlak in de buurt ligt een ven waar ik graag omheen wandel. Al maanden zeg ik dat ik eraan moet denken om mijn fototoestel mee te nemen. Dus vandaag ging dit mee. Ook mijn GSM want ik weet dat ik tijdens de wandeling een picknicktafel tegenkom en waar beter dan je administratie afhandelen dan midden in het bos luisterend naar de vogels en de wind. Niemand die mij verplicht mijn mails in een duffe bureau te schrijven. Dat kan perfect midden in de natuur.

En op aanraden van een goede vriendin ging deze keer ook een vuilniszak mee. Nu ben ik al lang van mening dat je geen afval achterlaat in de natuur. Als je bent zoals ik en je neemt drinken, een koek, een stuk fruit, … mee tijdens je wandeling dan neem je het desbetreffende verpakkingsmateriaal ook mee terug naar huis. En toch kom je de meest ondenkbare stukken afval tegen wanneer je wandelt. Dus een vuilniszak om het zwerfvuil dat ik tegenkom op te rapen en braafjes in de vuilnisbak aan het begin van het bos te werpen.

Bij deze een shout out naar die vriendin die oproept om onder de hashtag #TrashTuesday foto’s te plaatsen van verzameld zwerfvuil. Je kan haar blog hier terugvinden:
https://martineschrage.com/2020/10/13/trashtuesday/

Al bij al vind ik dit een goed bestede dag. Gewandeld in het bos, mijn administratie bijgewerkt, zwerfvuil opgeraapt, ….

Afval hoort in de vuilnisbak!