Lockdown zorgt nu voor een rollercoaster aan gevoelens.

foto: pixabay

Soms voel ik me opperbest en soms voel ik me minder. Als ik de mensen rondom mij hoor dan ben ik niet alleen in dit op en neer deinen van emoties. Ik probeer er het beste van te maken en te focussen op de kleine geneugten van het leven en te blijven kijken naar de toekomst.


Vandaag was een goede dag. Mijn kinderen lijken voorlopig probleemloos door het thuisstuderen te surfen. Met een goede planning moet ik zelden ingrijpen of begeleiden. Zelfstandigheid troef en dat is een nieuw gegeven dat ik best kan pruimen.


En die zelfstandigheid geeft mij dan weer ruimte om zelf dingen te ondernemen. Ik bracht wat brieven rond waardoor ik me toch een beetje nuttig voel tijdens deze lockdown. Genoot ’s middags van een stuk  lekkere cheesecake. En ontwierp een doosje om later te laten maken in het Fablab.
Mediteren blijft ook een dagelijkse waarde. Dat kan ik in mijn eentje en ik word er gelukkig van, ideaal.

Vandaag nog eens nagedacht over de komende retraite. Ik begin stilaan te vrezen dat die toch in het water gaat vallen. Het ziet er niet naar uit dat het maken van weekend-tripjes er snel zal inzitten. Ik ben er nog altijd niet zeker van of ik dit nu spijtig vind of als een geluk bij een ongeluk beschouw. Ik schreef me op een moedig moment in, wetende dat ik nadien niet meer zou durven. En hoewel ik hiervoor wil gaan en het me levenslang ga beklagen als ik niet ga, ik heb er toch enorm veel zenuwen voor. Afwachten dus maar. Had ik al vermeld dat ik wachten vervelend vind. Het geeft onzekerheid en daardoor stress. Maar in deze zit er niets anders op.


Ergens had ik vandaag zelfs tijd om een uurtje te gamen. Veel vooruitgang krijg je niet op een uur, maar ik leerde wel weer waar ik aan moet gaan werken. Doelen zijn zelfs in games belangrijk. Maar het allerbelangrijkste is dat je je onderweg naar je einddoel gelukkig voelt. En volgens mij is dat in het leven net zo. We willen toch allemaal gelukkig zijn. Hoe ieder van ons dat geluk invult, dat is persoonlijk.


Vandaag was een goed gevulde, positieve dag waarin ik gelukkig was. Ik zou hem zo overdoen.

foto: pixabay