Zondagochtend, heerlijk om zo een beetje rustiger op te starten. Het alarm ging pas om 7 uur af en dan nog vooral omdat het dan tijd is voor de dochter om in gang te schieten.

Enkel fijne dingen op de agenda vandaag. Rustig een blogje tikken in de ochtend. Dadelijk ontbijten met een grote kop zwarte thee.

Na mijn ontbijt ga ik de mindfulnesstraining van morgen voorbereiden. Er begint weer een nieuwe groep. Voor mij wil dit voornamelijk zeggen dat ik weer in mijn maandagavondroutine val. Toch een van de beste dingen ter wereld, rustig de normale gang van zaken.
Extra voordeel: veel meer mediteren. Samen met een groep werken zorgt automatisch tot meer meditatie voor mezelf. Wat op zijn beurt dan weer leidt tot een veel stabieler leven met minder emotionele excessen, minder stress, minder fysieke ongemakken. Waarom ik dit niet dagelijks een uur doe op mijn eentje als het zo een duidelijke positieve effecten heeft blijft een raadsel. Het leven lijkt de tijd daarvoor op te slokken.
Hoewel er zo mooi wordt gezegd dat je net meer zou moeten mediteren als je er net geen tijd voor lijkt te hebben. Een waarheid als geen ander als je het mij vraagt.

Deze namiddag echt familiemoment want we gaan weer een paar uur Dungeon and Dragons spelen. Toch heerlijk om zo met het hele gezin rond de tafel te zitten en echt met elkaar bezig te zijn. Geen gsm, geen krant, geen afleidingen – tijd met elkaar.

Heerlijk om zo rustig de week af te sluiten.