Meer en meer heb ik het gevoel van ‘thuiskomen’. De laatste paar jaar heb ik ingezet op persoonlijke groei en zelfzorg. Een bewuste keuze om dichter bij mezelf te leven. Elke dag opnieuw kiezen om te werken aan de persoon die ik wil zijn: mild, vriendelijk, open, behulpzaam maar zeker ook een persoon die haar eigen grenzen aangeeft en haar energiebalans respecteert. Het idee: ‘be the change you want to see in the world’ drijft mij om elke dag de beste ‘ik’ te proberen zijn.

Het was helemaal geen gemakkelijke weg. Wanneer ik echt goed naar mezelf keek kwam ik dingen tegen die ik liever niet zag. Zowel bij mezelf als mijn directe omgeving. Je zit vast in een realiteit waar je vaak maar moeilijk uit raakt. Toch zette ik stappen om dingen te veranderen. Hoe moeilijk sommige keuzes ook waren.

Nu, jaren later, lijkt elke stap het duizend keer waard te zijn geweest. Ik heb minder last van angsten, ervaar minder stress, leef elke dag voluit, zet in op mijn passies, sta mild in het leven zowel naar mezelf als naar de mensen rondom me. Ik neem de kansen aan die mijn weg passeren. Ik geniet van de kleine en grote momenten in het leven.

Als kind heb ik verschillende keren een wens mogen doen (bij een wensput, tijdens activiteiten op school, …) en elke keer opnieuw deed ik dezelfde wens: ‘dat ik ooit gelukkig mag zijn’. Nu kan ik eindelijk zeggen: ik ben gelukkig. Mijn kinderwens is uitgekomen. Ik voel me onmetelijk rijk dat ik mijn allergrootste en diepste verlangen heb mogen realiseren. Thuiskomen bij mezelf en gewoon gelukkig zijn zoals ik ben.

Ik wens het ieder en elk van jullie toe: dat je gelukkig mag zijn.

enjoy every breath you take