De laatste maand weer genoten van autistisch zijn.

Het is zeker niet allemaal kommer en kwel. Een aspect van mijn autisme is het kunnen opgaan in speciale interesses. Wanneer een nieuwe  kans zich dan aandient dan is het gevoel zo overweldigend, zo intens dat het aanvoelt als een drug. Een extase die beter is dan seks.


Uren en uren ben ik de laatste maanden creatief bezig geweest. Wat heb ik genoten van het schetsen, uitwerken en uiteindelijk tekenen van fantasy city maps. Onderzoek, doorpluizen van boeken, aanleren van technieken, …. er kwam heel wat bij kijken.


Het stopt echter niet bij het tekenen. Gekoppeld hieraan zijn er de verhalen van de bewoners in die plaatsen. Het is een wereld die echt tot leven komt in mijn hoofd. De drang om deze verhalen uit te schrijven is er. Mijn droom om een verhaal te schrijven gaat al terug naar mijn puberteit. Vele pogingen later heb ik nog altijd niet geschreven wat al jaren in mijn hart leeft. Nu zie ik een kans om dit te realiseren.


De combinatie van opgaan in een interesse, iets nieuws leren, je hart laten spreken en natuurlijk gewoon genieten van deze momenten dat is pas het echte leven.


De kracht om zeer intens te genieten, te ervaren, te beleven – ook dit is autisme.